Category


Selected Work

AXIS, Golf & Resort Hotel

AXIS, Golf & Resort Hotel

The project aims to establish a connection between the building of the “Clubhouse” and the entire settlement. The meeting of these two languages results in two overlapped volumes. A basement, lined in iron and schist, houses the reception, the bar, a banquet room … A box contains 40 rooms, consisting of shutters and vertical planes,..
House in Taíde

House in Taíde

This house was built in accordance with the pre-existent farm buildings’ implantation and orientation. The aim was to explore two autonomous construction methods by confronting and intercepting them: – One uses the existing granite walls from the farmhouse, its windows and doors stonemasonry, to shelter the entrance garden and house work areas. – The other,..
House in Alcobaça

House in Alcobaça

In the elaboration of this project, due to our client’s fascination by the landscape’s beauty, we tried to produce an architecture that minimized disturbances to the environment. We chose a mono-oriented plan, which was rationalized and simplified to be inscribed in the plot’s width. Instead of providing the environment for the object “house”, the land..
P. Varzim Urban Complex

P. Varzim Urban Complex

The Municipal Plan of Póvoa de Varzim reflects the desire to channel the city’s growth phenomena, consolidating, reformulating and closing the urban front, setting limits and identifiable forms, capable of countering the uncontrolled development of the periphery. The aim would therefore be a unitary re-classification of the city’s radio-concentric image. The realization of the limits..
Clubhouse

Clubhouse

On the site, a extremely inclined wall of schist, a staircase and a ruin overrun by vegetation… In the distance, an old farmhouse overlooking the valley of Lima River, between Mount Madalena and the town of Ponte de Lima. Around, a golf course under construction. The ruin is for the “Clubhouse”… Overcoming the stereotype image..
French School

French School

This project is the result of a limited competition, promoted in 1995 by the Association of the Oporto French School – Marius Latour Foundation. The competition aims to increase the capacity of the school by building new classrooms, an auditorium, a courtyard, a foyer and activity rooms. The existing school, built by architect Luís Cunha..