House 9

The atelier took on this plat between 1996 and 2000. All houses are based in the same “L” shape volume and plan typology.
The dwellings built so far allowed us to ascertain that it is possible to create diverse environments whilst meeting the clients’ requirements and ensuring the collective wellbeing of landscape usufruct, privacy and plat coherence. These goals were accomplished by introducing small variations to the basic “L” shape and carefully adapting each house to its plot topography.

This house, located on a long lot, was built between two walls (pre-existences of the design) and a magnificent pine.
Two walls to contain the entrance and the pool, around which are articulated, with privacy, the living areas, the kitchen and the bedrooms.
A pine tree which, in addition to composing the facade, stands as a manifesto.
The lower floor, half-buried, includes services, annexes and a garage.
Unfortunately the large pine tree fell on the last storm …